Therapie Arnhem

haptotherapie-arnhem-lisetta-schenk1

Haptonomie

Ben je op zoek naar therapie in de regio Arnhem?

Mijn naam is Lisetta Schenk. Als gecertificeerd haptotherapeut ben ik geregistreerd bij de NFG en RBCZ. Ik heb veel ervaring bij de behandeling van mensen door middel van haptotherapie. Op deze pagina vertel ik iets meer over deze vorm van begeleiding.

Haptonomie gaat er van uit dat ieder mens in wezen goed is zoals hij of zij is, maar dat zelf vaak niet (voldoende) kan voelen. We hebben in ons leven veel aan- en/of afgeleerd. Er kan zoveel beschadigd zijn, dat het contact met het diepste gevoel verstoord is. Er is geen balans meer tussen voelen en denken.

Aanraken is communiceren

Als voelers geboren en tot denkers gemaakt. In onze maatschappij ligt de nadruk nog te veel op het versterken van de individualiteit en de prestatie. Hierdoor raakt de communicatie tussen mensen steeds meer op een bepaald doel of effect gericht.

Anderen deelgenoot maken van je gevoelens zonder dat er aan bepaalde voorwaarden moet worden voldaan, komt steeds minder voor.

Aanraking en gevoel hebben een nauwe band met elkaar. Aanraken is niet alleen heel natuurlijk, het is ook heel belangrijk. Het is een directe manier om datgene wat in je leeft voelbaar te maken en bewust te laten worden. Aanraken doet een direct beroep op je emoties.

Vastgelopen emoties kunnen erdoor naar buiten komen, nieuwe gevoelens kunnen worden aangesproken. Zo leer je grenzen en nieuwe krachten herkennen en verwoorden. Aanraken is dan voeding om zelf (weer) in beweging en ontwikkeling te komen.

Haptotherapie

Haptotherapie is een therapie waarbij voelen en ervaren essentieel zijn. Het kan een ondersteuning zijn om weer in contact te komen met jezelf: hoe ga je bijvoorbeeld om met druk van buitenaf (stress), nabijheid en intimiteit?

In de aanraking wordt de wisselwerking tussen lichaam en geest voelbaar: door aangeraakt te worden voel je wat er speelt, kom je weer in beweging. Een beweging van binnenuit, waarbij je gaat voelen dat je mag zijn wie je bent. Dit vormt de basis om weer in balans te komen met jezelf en je omgeving.

Ervaringen binnen de haptotherapie zijn:

  • voelen en denken in evenwicht
  • stevig op je benen staan
  • groei van het zelfvertrouwen
  • eigen keuzes maken
  • verantwoordelijkheid nemen voor eigen leven


Soorten klachten en vraagstukken

In mijn praktijk kunt je terecht voor veel verschillende soorten klachten en vraagstukken, zoals:

Angsten
Angsten kunnen heel belemmerend zijn. Soms wordt angst te groot en beïnvloedt het je leven te veel. In de behandeling leer je niet tegen de angst te vechten, maar te accepteren dat de angst er is en hoe er mee om te gaan.

Burnout
Als je te ver over jouw grenzen gegaan bent, het moeilijk hebt gevonden jouw grenzen aan te geven, teveel vanuit het denken hebt geleefd, te weinig voeling hebt met signalen van het lichaam, dan kun je tegen een burnout aanlopen.

Bij een burnout is de balans tussen voelen en denken verstoord. In de behandeling leer je weer te voelen wat belangrijk voor je is, zodat je je weer sterker voelt om eigen keuzes te maken.

Lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn en spanning
Lichamelijke klachten kunnen een signaal zijn van overbelasting / stress. In de behandeling leer je gevoeliger te worden voor de signalen van jouw lichaam in diverse situaties en hiermee om te gaan.

Stress
Ieder mens kan een zekere mate van stress hanteren, je hebt geleerd hoe er mee om te gaan en het lichaam kan zich ook aanpassen.

Als deze stress teveel wordt en/of te lang aanhoudt, raak je als mens jouw aanpassingsmechanisme kwijt en ontstaan er klachten, lichamelijk, mentaal, emotioneel. In de behandeling leer je stress niet uit de weg te gaan, maar leer je er mee om te gaan.

Rouwverwerking
In de behandeling leer je te erkennen dat we iets of iemand los kunnen laten en er verdriet over mogen hebben. Dan ben je ook weer in staat naar de toekomst te kijken, waarin nieuwe mogelijkheden liggen.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.

Lisetta Schenk

Neem contact op

Lees meer over:
Coaching
Haptocoaching is een combinatie van haptotherapie en coaching. Je wordt je meer bewust van jouw handelen en leert beter voelen waar je grenzen liggen.

Relatietherapie
Wanneer jullie zijn vastgelopen en tegen problemen aanlopen waar je samen niet meer uitkomen, dan kan relatietherapie helpen. Samen kijken wij waar jullie tegenaan lopen en hoe jullie met elkaar omgaan.

 

 Haptotherapie Arnhem
Therapeut Lisetta Schenk
Het raakt me als mensen vanuit hun gevoel gaan leven en dit bijdraagt aan het vergroten van hun levensgeluk.
Lid van en geregistreerd bij:Haptotherapie Arnhem
Parkstraat 39
6828 JD Arnhem
Route naar mijn praktijk
Top